Veel gestelde vragen over tandtechniek, tandprothetiek en implantologie

Om u nog sneller van dienst te kunnen zijn hebben wij de meest voorkomende vragen over tandtechniek, tandprothetiek en implantologie voor u op een rij gezet. De kans is namelijk groot dat iemand anders dezelfde vraag had als u. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstmatige wortel die als schroef wordt bevestigd in uw kaakbot.

Mijn implantaat doet pijn, wat moet ik doen?

Wanneer u ook maar de geringste twijfel heeft over de gezondheid van uw implantaat, verzoeken wij u om direct een afspraak te maken met ons.

Mijn kunstgebit is gebroken, wat nu?

Wij verzoeken u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen als uw kunstgebit is gebroken. In veel gevallen kunt u snel bij ons terecht waardoor uw kunstgebit snel wordt gerepareerd

Wat is een gedeeltelijke prothese?

Een gedeeltelijke prothese is een uitneembare voorziening die één of meerdere tanden of kiezen vervangt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een brug, een kroon of een implantaat.

Waarom moet ik mijn prothese regelmatig laten controleren?

Als u een volledige gebitsprothese (een kunstgebit) heeft dan slinken uw kaken met de tijd. Hierdoor kan uw prothese los gaan zitten of andere ongemakken vertonen. Dit is met een regelmatige controle te verhelpen.

Wanneer is mijn nieuwe prothese klaar?

Elke behandeling is volledig maatwerk. Omdat TPP Boxmeer volledig zelfstandig werkt in ons tandtechnisch laboratorium, bent u verzekerd van een snel maar vakkundig traject. Omdat dit traject ook afhankelijk is van uw wensen, verzoeken wij u om eerst contact met ons op te nemen.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak? Bel 0485 - 57 68 77